x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UTILE

UTILE

03 Ian 2005   •   00:00

04 IANUARIE 2005
Actele de stare civila elena si britanica, valabile in Romania Actele de stare civila atat elena, cat si britanica pot fi valabile si in Romania, informeaza agentia RGN Press. Astfel, Ambasada Romaniei la Londra, respectiv Ambasada Romaniei la Atena inscriu in registrele de stare civila romane certificatele de stare civila eliberate de autoritatile britanice si cele elene si elibereaza certificate de stare civila romanesti. Actele necesare pentru transcrierea certificatelor de nastere sunt: cerere si declaratie pe propria raspundere, puse la dispozitie de Ambasada, pasapoartele parintilor, original, plus doua copii, si un act de identitate din care sa reiasa domiciliul solicitantului (buletin, permis de conducere, carte de alegator). In cazul in care unul dintre soti sau ambii are/au domiciliul stabilit in Grecia, respectiv Marea Britanie, se va prezenta orice document eliberat de autoritatile elene sau de banca din care sa reiasa domiciliul, original, plus doua copii, certificatul de casatorie, certificatul de nastere eliberat de autoritatile elene - ambele forme - original plus doua copii, traducerea efectuata la unul din traducatorii autorizati sau la un notar public cu apostila Conventiei de la Haga, copie legalizata (se efectueaza la ambasada) si taxa consulara.

CERTIFICAT DE CASATORIE. Actele necesare pentru transcrierea certificatelor de casatorie sunt: cerere si declaratie pe propria raspundere, puse la dispozitie de Ambasada, facuta de sotul/sotia cetatean roman, pasapoartele sotilor si certificatele de nastere, original, plus doua copii, un act de identitate din care sa reiasa domiciliul solicitantului (buletin/carte de identitate, permis de conducere, carte de alegator). In cazul in care unul dintre soti (ambii) are (au) domiciliul stabilit in Grecia, respectiv Marea Britanie, se va prezenta orice document eliberat de autoritatile elene sau de banca din care sa reiasa domiciliul, original, plus doua copii, certificatul de casatorie eliberat de autoritatile elene - original, plus doua copii, traducerea efectuata la unul din traducatorii autorizati sau la un notar public apostila Conventiei de la Haga, copie legalizata (se efectueaza la ambasada) si taxa consulara.

In cazul in care sotul/sotia cetatean roman a avut una sau mai multe casatorii incheiate in strainatate si hotararea de divort a fost pronuntata in strainatate, trebuie sa-si inscrie mentiunile de casatorie si divort pe marginea actului de nastere din tara. Dovada se poate face prezentand certificatul de nastere eliberat de autoritatile din Romania cu toate mentiunile inscrise.

Pentru transcrierea certificatului de deces trebuie sa prezentati la ambasada urmatoarele: pasaportul solicitantului si pasaportul persoanei decedate, un act de identitate din care sa reiasa numele si prenumele parintilor persoanei decedate, precum si ultimul domiciliu al decedatului (buletin sau carte de identitate). (Anca Alexe)

×
Subiecte în articol: diaspora ambasada