x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UTILE: STUDENT ROMAN, ACUZAT IN SUA

UTILE: STUDENT ROMAN, ACUZAT IN SUA

07 Ian 2005   •   00:00

08 IANUARIE 2005

Studentul roman de 17 ani, acuzat ca a furat bani din bancomate si ca i-a trimis acasa, in Romania, prin intermediul unor carti de credit false, a fost audiat la Curtea de Judecata din Osceola, SUA, informeaza presa locala. Andrei C., elev bursier la liceul Reed City din Osceola, a recunoscut ca a furat bani de doua ori din anumite bancomate, insa a declarat ca numeroasele carduri cu ajutorul carora a trimis sumele nu erau false.

Andrei C. a fost arestat in luna octombrie a anului trecut, dupa ce autoritatile americane l-au surprins in timp ce trimitea o suma foarte mare de bani. Potrivit Curtii de Justitie, in luna august, Andrei nu a scos din tara mai mult de 10.000 de dolari. Insa, in perioada august - octombrie a anului 2004, romanul a depasit suma de 60.000 de dolari.

TRANZACTII. Ofiterii de politie au gasit un magazin care eliberase facturi pe numele lui. A fost arestat cand incerca sa schimbe ordinele de plata in bani cash. Documentele arata ca el a achizitionat 100 de carduri magnetice, folosite in tranzactii pentru a putea citi cardurile de debit si de credit pentru vanzari. Politistii din Michigan au declarat ca au suspiciuni si in ceea ce priveste adevarata varsta si identitatea romanului.

MEDALIAT. Actele oficiale ale lui Andrei releva faptul ca acesta este sportiv si practica wrestling-ul si atletismul si ca a fost chiar medaliat cu argint la aceste sporturi. Cu toate acestea, colegii lui de liceu au afirmat ca Andrei era o persoana linistita si ca nu a fost implicat niciodata in scandaluri sau batai. Surse din cadrul politiei au declarat ca se lucreaza inca la procesul de depistare a identitatii romanului, iar autoritatile vor continua investigatiile. Tot surse din cadrul politiei au apreciat ca A. poate primi si acuzatii suplimentare, avand in vedere intregul raport. Data la care va fi pronuntata sentinta nu a fost inca stabilita. (Anca Alexe)

×
Subiecte în articol: diaspora