x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vaticanul a respins trei propuneri pentru postul de ambasador american la Sfântul Scaun

Vaticanul a respins trei propuneri pentru postul de ambasador american la Sfântul Scaun

15 Apr 2009   •   00:00

Vaticanul a respins cel puţin trei candidaţi propuşi de administraţia Barack Obama pentru a prelua postul de ambasador al Statelor Unite la Sfântul Scaun, din cauza poziţiilor Washingtonului faţă de avort şi faţă de experimentele cu celule stem, relatează Il Giornale în ediţia online.



Printre numele respinse de Vatican se numără şi cel al lui Caroline Kennedy, fiica fostului preşedinte american J.F.Kennedy şi o susţinătoare a dreptului la avort. Candidatura lui Caroline Kennedy fusese criticată şi de conservatorii catolici din Statele Unite.

De asemenea, a fost respinsă şi candidatura democratului Douglas Kmiec, profesor la Universitatea Catolică a Americii şi susţinător al cercetărilor pe celule stem.

Administraţia Barack Obama a permis finanţarea din fonduri publice a cercetărilor pe celule stem, deşi administraţia George W. Bush interzisese aceste practici.

De când Washingtonul a reluat relaţiile cu Vaticanul în anul 1984, ambasadorul american la Sfântul Scaun a fost tot timpul un catolic care se opune avortului.

În acest context, Statele Unite ar putea să nu aibă ambasador la Vatican înainte de vizita pe care Barack Obama o va efectua în Italia în iulie, pentru summitul G8, ocazie cu care intenţionează să aibă o întâlnire cu Papa Benedict al XVI-lea.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe