x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Veneția va limita grupurile de turiști la maximum 25 de persoane

Veneția va limita grupurile de turiști la maximum 25 de persoane

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2024   •   21:30
Veneția va limita grupurile de turiști la maximum 25 de persoane
Sursa foto: Unsplash.com

Veneția va limita dimensiunea grupurilor de turiști la 25 de persoane începând de joi, în cea mai recentă încercare de a reduce impactul mulțimilor asupra orașului, scrie Reuters.

Autoritățile locale vor interzice, de asemenea, utilizarea difuzoarelor de către ghizii turistici, în cadrul unor măsuri menite să „protejeze liniștea locuitorilor” și să asigure că pietonii se pot deplasa mai liber.

Vor fi aplicate amenzi cuprinse între 25-500 de euro pentru cei care nu respectă aceste noi măsuri, care inițial trebuiau să intre în vigoare din iunie, dar au fost amânate până la începutul lunii august.

Restricțiile vizează centrul orașului, precum și insulele Murano, Burano și Torcello.

În aprilie, Veneția a devenit primul oraș din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori, în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiștii de o zi să vină în perioadele de vârf.

Sistemul pilot, care a fost urmărit îndeaproape de alte centre turistice europene, a durat doar 29 de zile și s-a încheiat în iulie, deschizând calea pentru o perioadă de consultări pentru a decide cum să se procedeze cu proiectul în viitor.

Există o serie de excepții de la normele privind petrecerile turistice. Copiii în vârstă de până la doi ani nu sunt incluși în calcul, iar limitarea nu se aplică studenților aflați în vizită sau celor aflați într-o excursie educațională.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: venetia turist grup