x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Veşti proaste de la spital: procesul de trezire a lui Schumacher a fost oprit

Veşti proaste de la spital: procesul de trezire a lui Schumacher a fost oprit

de Istvan Deak    |    23 Feb 2014   •   16:24
Veşti proaste de la spital: procesul de trezire a lui Schumacher a fost oprit

Ultimele informaţii oficiale legate de starea de sănătate a multiplului campion mondial de Formula 1, germanul Michael Schumacher, datează de la sfârşitul lunii ianuarie. Atunci, purtătorul de cuvânt al familiei Schumacher, Sabine Kehm, a confirmat că doza de narcotice administrate pacientului în urma accidentului tragic suferit la schi, în staţiunea franceză Meribel, pentru a-l plasa în comă artificială, a fost redusă. Scopul era intrarea într-o nouă etapă, anume cea a trezirii treptate din coma indusă. Un proces despre care s-a spus încă de la început că poate dura mai multe zile, chiar săptămâni.

Nu a dat rezultate

Publicaţia germană Focus, care urmăreşte cu mare atenţie subiectul Schumacher, dezvăluie, în ediţia sa electronică, o informaţie deloc liniştitoare. Detalii despre aceasta vor fi publicare în ediţia tipărită a revistei, care apare luni. Potrivit Focus, procesul de trezire treptată a pacientului care a suferit un traumatism cranian grav nu a dat rezultate. Motiv pentru care procesul ar fi fost chiar oprit.

Massa dăduse speranţe

Vestea, publicată de Focus în exclusivitate, vine după ce presa din întreaga lume a preluat declaraţiile pilotului de Formula 1 Felipe Massa, care l-a vizitat pe prietenul său Michael Schumacher la secţia de terapie intensivă a spitalului CHU din Grenoble la 11 februarie. Massa a dat asigurări că Schumacher a avut câteva reacţii, mişcându-şi buzele.

“L-am văzut, i-am vorbit, i-am spus totul despre ce am făcut la Jerez, despre noua mea echipă. Doarme, arată normal şi a avut câteva reacţii, a mişcat de câteva ori buzele”, a declarat brazilianul pentru Bild.

A avut un accident în Spania înainte de Meribel

Presa occidentală mai scrie, în ediţiile de duminică, despre un accident pe care Michael Schumacher l-ar fi avut înaintea dramei de la Meribel. De data asta, este vorba despre un accident pe o şosea din Sevilia, Spania. La bordul unui Audi A4 închiriat, pilotul german ar fi rănit un motociclist într-un rond, scrie lacapitale.be. Motociclistul s-ar fi ales cu o încheietură ruptă.

Este în curs o anchetă pe marginea acestui accident datând din 17 noiembrie 2013. Se pare că e vorba despre neacordarea priorităţii de către Schumacher. Victima a fost deja despăgubită de firma de asigurare a lui Schumacher.

×
Subiecte în articol: accident schumacher michael schumacher