x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vezi care este noul job al Prinţului William

Vezi care este noul job al Prinţului William

13 Iul 2015   •   18:09
Vezi care este noul job al Prinţului William

Prinţul William, nepotul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a mărturisit luni că are emoţii înainte de preluarea atribuţiilor de pilot de elicopter-ambulanţă în cadrul 'East Anglian Air Ambulance' (EAAA), serviciu de caritate care are sediul pe aeroportul din Cambridge, transmite EFE şi AFP.

'Antrenamentul a presupus mult efort şi răbdare, iar acum am ajuns aici şi îmi doresc să desfăşor această activitate', a declarat jurnaliştilor ducele de Cambridge, fiul prinţului Charles şi a primei soţii a acestuia, prinţesa Diana, care şi-a pierdut viaţa într-un accident de automobil.

Noua lui activitate profesională se desfăşoară în ture, inclusiv de noapte, şi constă în transportarea la spital a persoanelor care au nevoie urgentă de asistenţă medicală, fie din cauza unor boli, fie în urma unor accidente.


Ocupând locul al doilea în ordinea succesiunii la tron, după tatăl său, prinţul în vârstă de 33 de ani s-a arătat încrezător că va putea îmbina meseria cu obligaţiile legate de apartenenţa la Casa Regală, cât şi cu responsabilităţile sale de soţ şi tată a doi copii mici, prinţul George (care va împlini doi ani în curând) şi prinţesa Charlotte (de două luni).

Salariul ducelui de Cambridge va fi de 40.000 de lire anual, potrivit presei din Regatul Unit, şi va fi donat în scopuri de binefacere. agerpres.ro

×