x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Bomba de 1.800 kg care a dus la evacuarea a 45.000 de germani din oraşul Koblenz a fost dezamorsată

(VIDEO) Bomba de 1.800 kg care a dus la evacuarea a 45.000 de germani din oraşul Koblenz a fost dezamorsată

05 Dec 2011   •   11:09
(VIDEO) Bomba de 1.800 kg care a dus la evacuarea a 45.000 de germani din oraşul Koblenz a fost dezamorsată

Expertii germani au dezamorsat doua bombe gasite in fluviul Rin, dintre care una de 1.800 de kilograme, dupa ce 45.000 de oameni din orasul Koblenz din apropiere fusesera evacuati inca de duminica.

Operatiunea a fost supravegheata de peste 2.500 de politisti, pompieri si ambulantieri. Persoanele evacuate au fost gazduite temporar intr-un adapost improvizat, aflat la o distanta sigura.

Pe langa bomba de 1.800 de kilograme, de fabricatie britanica, a mai fost dezamorsata o bomba americana, de 125 de kilograme. O grenada descoperita langa cele doua bombe a fost detonata in mod controlat.

Pentru ca dezamorsarea sa se desfasoare in conditii optime, expertii germani au construit un baraj format din sute de saci cu nisip in jurul bombelor, pentru a evacua apa din jurul lor.

Traficul rutier si trenurile au fost deviate din zona. Evacuarea s-a facut si in cazul unei inchisori, 200 de condamnati fiind transferati in alt penitenciar. De asemenea, au fost mutati si pacientii a doua spitale.

Inaintea inceperii operatiunilor de dezamorsare, angajatii primariei din Koblenz au batut din usa in usa in zona evacuata pentru a se asigura ca nu a ramas cineva in urma.

×