x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO: Controversatul film despre viaţa lui Barack Obama - succes incredibil de casă

VIDEO: Controversatul film despre viaţa lui Barack Obama - succes incredibil de casă

de Mediafax    |    05 Sep 2012   •   08:38
VIDEO: Controversatul film despre viaţa lui Barack Obama - succes incredibil de casă

Documentarul "2016: Obama's America" al conservatorului americano-indian Diniseh D'Souza a uimit intreaga lume cinematografica dupa ce a inregistrat suma record de 20 de milioane de dolari din incasari, de peste cinci ori mai mult decat al doilea clasat, "Bully", informeaza Mediafax.

In timp ce critica de specialitate dezbate daca pelicula "2016: Obama's America" este un portret obiectiv al "unuia dintre cei mai misteriosi presedinti din istoria Americii" sau "un clip de defaimare de 87 de minute", spectatorii iau cu asalt cinematografele incercand sa descopere si o alta latura a lui Barack Obama. Este o "chestiune de noroc", spun analistii in domeniu.

Potrivit site-ului nydailynews.com, filmul, realizat cu un buget minim, a obtinut un succes incredibil de casa, reusind ca, in nici doua luni de cand a fost lansat, sa vanda bilete de 20 de milioane de dolari. Pelicula semnata de Diniseh D'Souza a rulat, numai in weekend-ul precedent, in 1.747 de sali de cinema din Statele Unite. Nu mai putin de 200 de cinefili au facut cale intoarsa din fata cinematografelor unde filmul rula cu casa inchisa. Din acest motiv, mai multe cinematografe americane s-au oferit ca, la sfarsitul saptamanii trecute, sa preia si sa difuzeze controversata pelicula.

"Cand vad succesul de care se bucura acest film, oamenii cred ca a beneficiat de un buget ca cel al lungmetrajului «Cavalerul Negru/ Dark Knight Rises», dar, cel mai probabil, nu am avut buget nici cat cel alocat pentru catering la «Cavalerul Negru»", a declarat regizorul John Sullivan, care s-a ocupat de promovarea peliculei.

Criticul de film Paul Dergarabedian a declarat pentru hollywood.com ca tot acest succes de care se bucura "2016: Obama's America" se datoreaza "perfectei sincronizari". "Daca ar fi fost lansat cu doua saptamani inainte, ar fi fost complet eclipsat de superproductiile momentului", spune acesta.

D'Souza si producatorul Gerald Molen, care a castigat un premiu Oscar pentru "Lista lui Schindler", au acordat zeci de interviuri, iar printre persoanele care si-au manifestat aprecierea cu privire la documentarul semnat de ei se numara omul de televiziune Glen Beck si mogulul media Rupert Murdoch.

Documentarul "2016: Obama's America", laudat de presa conservatoare americana si criticat de cea liberala, este o ecranizare a bestsellerului "The Roots of Obama's Rage", scris de Dinesh D'Souza. Pentru realizarea peliculei, D'Souza s-a folosit de trecutul presedintelui american si l-a intervievat, in Nairobi, pe fratele acestuia, George Obama.

In ceea ce priveste proportiile succesului de care se bucura acest film, critica de specialitate il compara cu acela repurtat de o alta productie controversata, "Patimile lui Hristos". "Si audienta acestui film a fost divizata. Jumatate au mers sa-l vada pentru ca si-au dorit, iar cealalta jumatate au mers la vizionare pentru a vedea filmul care a facut atata valva", a spus Mark Joseph, proprietarul firmei MJM Entertainment, care s-a ocupat de marketingul productiei lui Dinesh D'Souza.

×
Subiecte în articol: presedinte film cinematograf barack obama