x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Culturile de mac din India, distruse de papagali dependenți de opiu

VIDEO. Culturile de mac din India, distruse de papagali dependenți de opiu

04 Mar 2019   •   18:37
VIDEO. Culturile de mac din India, distruse de papagali dependenți de opiu
Sursa foto: Captură video

Cultivatorii de mac din Madhya Pradesh, India încearcă să găsească soluții pentru a-și apăra culturile de mac în fața atacurilor venite din partea grupurilor mari de papagali, dependenți de opiu, potrivit Oditty Central.

Ploile rare au afectat deja producția de mac în Neemuch, dar fermierii spun că numărul tot mai mare de papagali intoxicați cu opiu a dus la deteriorarea recoltelor. Fermierii au început să folosească boxe și petarde pentru a goni păsările, însă nu au opțiunut efectul dorit, astfel încât oamenii sunt nevoiți să-și păzească zi și noapte câmpurile de mac. Chiar și așa, păsările atacă non-stop.

„O singură floare de mac produce 20-25 grame opiu. Papagalii se hrănesc din plante de 30-40 de ori pe zi și unii zboară cu ele în gheare. Asta ne afectează producția. Aceștia papagali dependenți de opiu provoacă haos.”, a declarat Nandkishore, un cultivator de mac. „Am încercat să facem zgomote puternice și chiar am folosit petarde pentru a speria păsările. Nimic nu a funcționat.”

Drogul are același efect asupra papagalilor pe care cafeaua sau ceaiul negru îl au asupra oamenilor, potrivit specialistului în opiu din Mandsaur, R. S. Chundawat.

 

×
Subiecte în articol: papagali opiu mac dependenta