x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Cursă de Formula 1 la Ierusalim

VIDEO. Cursă de Formula 1 la Ierusalim

07 Oct 2014   •   19:59
VIDEO. Cursă de Formula 1 la Ierusalim

Străzile oraşului sfânt Ierusalim au fost pline marţi, nu din cauza unei ceremonii religioase, ci pentru a primi o cursă de Formula 1.

Bolizii au rulat în exteriorul zidurilor Vechiului Ierusalim - unde se află siturile cele mai sacre ale iudaismului, creştinismului şi islamului - în cea de-a doua zi a celei de-a doua ediţii anuale a Jerusalem Formula One Road Show, un eveniment necompetitiv.

Organizat de municipalitatea israeliană a Ierusalimului, evenimentul a avut loc pentru prima dată în iunie anul trecut, fiind denumit ''Roadshow pentru pace'', când la cursă a participat Gianfranco Fisichella, potrivit israel21c.org.

“Este formidabil să ai şansa de a conduce o maşină de Formula 1 pe străzile unui oraş care este atât de fascinant şi plin de istorie, aşa cum este Ierusalimul. Va fi o experienţă unică şi fascinantă”, declara anul trecut pilotul italian Fisichella, care a condus un Ferrari F1.

Anul acesta, însă, el a fost amânat mai multe luni din cauza războiului din vară dintre israelieni şi palestinienii din Gaza, iar numele i-a fost schimbat în Jerusalem Formula One Road Show.
Monoposturile Ferrari, Audi şi Porsche au fost expuse într-un hangar apropiat de vechea gară feroviară a Ierusalimului, iar manechinele au pozat alături de ele, în mijlocul echipelor de televiziune şi a fanilor Formulei 1.

Mai jos de zidurile Oraşului vechi, maşinile rulau cu viteze atingând 240 km/oră pe un circuit de 2 km.
''Este o nebunie'' să ai o cursă la Ierusalim, a exclamat israelianul Alon Day, care a participat deja la competiţia germană GT Masters. ''Vă daţi seama că în Israel nu a mai avut loc un concurs de automobilism de peste 50 de ani'', a declarat el pentru AFP. ''Sunt fericit că am reuşit să aduc Scuderia Ferrari în Israel, contribuind astfel la prima cursă organizată vreodată în regiune, spectacolul Peace Road. În compania noastră, credem că este foarte important să se caute noi căi, să se facă lucrurile altfel, şi sper că acest proiect unic va fi un debut strălucitor pentru o nouă etapă în istoria curselor”, declara anul trecut Eugene Kaspersky, PDG al Kasperksy Lab, un sponsor al evenimentului. “Poate că într-o zi va exista Formula 1 şi în Israel'', a afirmat anul acesta acelaşi Eugene Kaspersky.



×