x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazurile de violență domestică se înmulțesc în Anglia în timpul meciurilor de fotbal

Cazurile de violență domestică se înmulțesc în Anglia în timpul meciurilor de fotbal

de Redacția Jurnalul    |    21 Oct 2024   •   19:40
Cazurile de violență domestică se înmulțesc în Anglia în timpul meciurilor de fotbal

Cazurile de violență domestică se înmulțesc în Anglia în timpul meciurilor de fotbal. Evoluția este evidențiată de statistica privind apelurile de la serviciile de urgență. Acestea se confruntă cu un număr crescut de solicitări în timpul meciurile echipei naționale și ale echipelor de club.

Angajații serviciului de urgență se confruntă cu un număr ridicat de apeluri privind violența domestică în special în timpul meciurilor de fotbal. Evoluția a fost evidentă în timpul Campionatului European de Fotbal 2024 care a ținut o lună, între 14 iunie și 14 iulie. Atunci s-au înregistrat mii de apeluri legate de violența domestică în fiecare zi, recordul fiind atins în zilele în care a jucat naționala Angliei, potrivit Independent.

În medie, în timpul Euro 2024, au fost peste 3.000 de apeluri de urgență pe zi legate de abuzul domestic, conform statisticii realizate prin centralizarea datelor din 30 de secții de Poliție. Media a crescut cu 135 în zilele în care a jucat Anglia, ajungându-se la 3.256 de apeluri.

În Northamptonshire a fost înregistrat un număr foarte mare de apeluri. Statistica arată că au fost 3.875 de apeluri primite de serviciile de urgență în zilele în care a jucat Anglia. Statistica mai arată că un număr foarte mare de sesizări s-a înregistrat și în Londra.

Creșteri semnificative ale numărului de apeluri sunt și în timpul meciurilor campionatului național de fotbal. Experții cred că fenomenul este agravat de toleranța societății față de astfel de comportamente, numeroși oameni acceptând că violența este asociată cu sportul și cu statutul de fan.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: violenta fotbal anglia