x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin condamnă ”exportul de revoluții” și ”experimentele sociale”

Vladimir Putin condamnă ”exportul de revoluții” și ”experimentele sociale”

28 Sep 2015   •   20:09
Vladimir Putin condamnă ”exportul de revoluții” și ”experimentele sociale”

Exportul de 'experimente sociale' în alte ţări a dus la degradare, însă 'exportul de revoluţii' continuă, a declarat luni preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, la sesiunea Adunării Generale a ONU, informează agenţiile de presă ruse.

'Exportul de experimente sociale, încercările de a stimula schimbări într-o ţară sau alta, plecând de la propriile ideologii, au dus adesea la urmări tragice, au dus nu la progres, ci la degradare', a spus Putin, constatând că 'nimeni nu învaţă din greşelile altuia, ci doar le repetă' şi că 'exportul de revoluţii, acum aşa-zis 'democratice', continuă'.

De la tribuna ONU, preşedintele rus a cerut să fie 'traşi la răspundere' cei care au creat situaţia conflictuală din Orientul Mijlociu şi au permis propagarea terorismului.

'Problemele politice, sociale se amplificau demult în această regiune, oamenii de acolo doreau, desigur, schimbări. Însă ce s-a întâmplat în realitate? O ingerinţă agresivă din străinătate a dus la aceea că în locul reformelor instituţiile democratice şi modul de viaţă au fost pur şi simplu distruse. În loc de triumf al democraţiei şi de progres au apărut violenţa, sărăcia, catastrofa socială, iar pe drepturile omului, inclusiv pe dreptul la viaţă, nu se pune preţ deloc', a spus Putin.

'Aş vrea să-i întreb pe cei care au creat o asemenea situaţie: măcar înţelegeţi ce aţi făcut?', a afirmat liderul rus.

În acelaşi timp, Vladimir Putin a pledat pentru înfiinţarea unei coaliţii antiteroriste cu participarea ţărilor islamice. 'Ca şi coaliţia antihitleristă, ea ar putea uni în rândurile ei cele mai diverse forţe, care să se opună în mod ferm celor care, asemeni fasciştilor, seamănă răul şi ura de oameni', a declarat Putin, în opinia căruia 'participanţi-cheie' ai coaliţiei ar trebui să fie ţările musulmane.

×
Subiecte în articol: ladimir putin natiunile unite