x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin l-a destituit pe comandantul Flotei ruse din Marea Neagră

Vladimir Putin l-a destituit pe comandantul Flotei ruse din Marea Neagră

12 Aug 2022   •   13:54
Vladimir Putin l-a destituit pe comandantul Flotei ruse din Marea Neagră
Sursa foto: Hepta

Vladimir Putin l-a destituit pe comandantul Flotei ruse din Marea Neagră, amiralul Igor Osipov, din cauza exploziilor de la baza aeriană din peninsula Crimeea, transmite media ucrainene, citând informații pro-ruse din Sevastopol transmise pe Telegram.

Amiralul Igor Osipov era comandant al Flotei ruse din Marea Neagră din 2019 și s-a menținut în funcție și după scufundarea crucişătorului "Moskva".

Vladimir Putin l-a numit în locul acestuia pe viceamiralul Viktor Sokolov, în vârstă de 59 de ani. El a devenit comandat adjunct al Flotei Nordului în 2013 iar din 2020 conduce Academia Navală 'Amiralul Kuzneţov'.

Exploziile au avut loc pe aerodromul militar Saki din peninsula Crimeea, la baza aeriană din Novofiodorovka, unde se afla Regimentul 43 de asalt naval, principala componentă aeriană de atac a Flotei ruse din Marea Neagră. Ar fi fost distruse 8 avioane, potrivit unor informații ale Ministerului britanic al Apărării.

De cealaltă parte, Moscova nu a transmis date dar a precizat că sursa deflagațiilor ar fi accidentată. Dar surse occidentale spun că bombardamentele au fost provocate de forțe speciale ucrainene sau de rezistența ucraineană din peninsulă. Cu toate astea, aerodromul ar fi încă operațional. 
 



 

×
Subiecte în articol: crimeea flota rusa la marea neagra