x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin ordonă lansarea unor manevre militare de amploare în Marea Neagră

Vladimir Putin ordonă lansarea unor manevre militare de amploare în Marea Neagră

28 Mar 2013   •   13:47
Vladimir Putin ordonă lansarea unor manevre militare de amploare în Marea Neagră

Preşedintele rus Vladimir Putin, Comandantul Suprem al Forţelor Militare ale Federaţiei Ruse, a ordonat joi desfăşurarea unor "exerciţii militare de anvergură extraoedinare în regiunea Mării Negre", informează Itar-Tass, potrivit agerpres.ro.

"La orele 4 dimineaţa, ministrului apărării i-a fost adus un plic, care conţinea ordinul corespunzător", a anunţat secretarul de presă al preşedintelui Putin, Dmitri Peskov. Potrivit lui Peskov, în aceste manevre militare vor fi angrenate 36 de nave militare, desfăşurate în Sevastopol şi Novorossiisk, precum şi unităţi ale aviaţiei. "În total, până la 7.000 de militari", a spus Peskov.

Peskov a subliniat că, "în conformitate cu practica internaţională, participarea la exerciţii a unui număr de până la 7.000 de militari nu necesită înştiinţarea preventivă a partenerilor, inclusiv din cadrul NATO".

"În cadrul practicii internaţionale, acesta este dreptul suveran al fiecărei ţări, de a desfăşura exerciţii militare planificate sau extraordinare", a spus Peskov.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a precizat că, în afară de nave maritime, la manevre vor lua parte "parţial aviaţia rusă, trupele de desfăşurare rapidă, infanteria marină, forţe cu destinaţie specială GRU".

Peskov a declarat că "navele au ieşit deja din Sevastopol".

"Este planificat ca în timpul exerciţiilor să aibă loc o desantare pe trei poligoane de pe teritoriul Federaţiei Ruse", a anunţat Peskov, precizând că principalul scop îl constituie "verificarea capacităţii de luptă şi a coordonării diferitelor unităţi ale forţelor armate ruse".

Întrebat dacă Rusia va continua această practică, Peskov a amintit de recenta declaraţie a lui Putin, în care a fost exprimată intenţia de a desfăşura manevre militare în mod regulat.

×