x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin susține că Rusia este gata să desfăşoare anul viitor noile sale rachete hipersonice nucleare

Vladimir Putin susține că Rusia este gata să desfăşoare anul viitor noile sale rachete hipersonice nucleare

26 Dec 2018   •   17:00
Vladimir Putin susține că Rusia este gata să desfăşoare anul viitor noile sale rachete hipersonice nucleare

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri că Rusia va desfăşura anul viitor primul său regiment de rachete hipersonice ce pot fi echipate cu focoase nucleare, aceasta însemnând că ţara sa are acum un nou tip de armă strategică, relatează agenţia Reuters.

Putin a făcut anunţul respectiv după ce a urmărit ceea ce Kremlinul susţine c-a fost un test privind desfăşurarea prealabilă a unui nou sistem de rachete, denumit Avangard.

''Acest test, care tocmai s-a încheiat, s-a desfăşurat cu succes'', a declarat Putin în cadrul unei reuniuni guvernamentale. ''Începând de anul viitor, 2019, forţele armate ale Rusiei vor avea noul sistem intercontinental strategic Avangard... Este un mare moment în viaţa forţelor armate şi a ţării. Rusia a obţinut un nou tip de armă strategică'', a mai spus Putin.

Rusia a afirmat că noul sistem de rachete, una dintre noile arme anunţate de către Putin în martie, dispune de un grad înalt de manevrabilitate, permiţându-i să evite uşor sistemele de apărare anti-rachetă.

Putin a urmărit de la distanţă testul de miercuri dintr-o clădire a Ministerului rus al Apărării din Moscova. Kremlinul a descris testul într-un comunicat, spunând că racheta Avangard, lansată dintr-o locaţie din sud-vestul Rusiei, a atins şi a distrus cu succes o ţintă aflată în Extremul Orient al Rusiei.

În luna martie, Putin a anunţat o serie de noi arme, inclusiv Avangard, în cadrul unuia dintre cele mai belicoase discursuri ale sale din ultimii ani, spunând că ele ar putea să lovească orice punct din lume şi să evite un sistem anti-rachetă american. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin