x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski avertizează asupra eforturilor Rusiei de a opri trupele Kievului

Zelenski avertizează asupra eforturilor Rusiei de a opri trupele Kievului

de Redacția Jurnalul    |    15 Iul 2023   •   10:20
Zelenski avertizează asupra eforturilor Rusiei de a opri trupele Kievului
Sursa foto: Hepta

Președintele Volodimir Zelenski i-a avertizat pe ucraineni că Rusia își investește toate resursele într-o campanie menită să împiedice trupele Kievului să continue contraofensiva.

Ucraina a lansat o contraofensivă pentru a recupera porțiuni de teren din estul și sudul Ucrainei capturate de forțele rusești. Aceasta s-a concentrat pe capturarea satelor din sud-est, într-o campanie de apropiere de Marea Azov și a zonelor din apropierea orașului Bahmut din est, cucerit de forțele rusești în mai, după luni de lupte.

Rapoartele rusești au arătat că forțele sale au respins atacurile ucrainene în estul regiunii Donețk, inclusiv în jurul Bahmut.

"Trebuie să înțelegem cu toții foarte clar, cât se poate de clar, că forțele rusești din ținuturile noastre din sud și est fac tot ce pot pentru a-i opri pe soldații noștri", a declarat Zelenski în discursul său video nocturn: "Și fiecare mie de metri pe care o avansăm, fiecare succes al fiecărei brigăzi de luptă merită recunoștința noastră."

Generalul Oleksander Tarnavskyi, comandantul forțelor ucrainene din sud, a declarat că trupele sale "scot sistematic inamicul de pe poziții", relatează Reuters.

Pierderile inamice din ultimele 24 de ore au fost echivalente cu cel puțin 200, a scris el pe Telegram.

"În sud, situația este foarte dificilă în înaintarea spre Berdiansk", a declarat analistul militar Serhiy Hrabskyi pentru radioul ucrainean NV, referindu-se la un port de la Marea Azov. Forțele ucrainene speră să taie o punte terestră pe care forțele rusești au stabilit-o cu peninsula anexată Crimeea.

Ministerul rus al Apărării, în raportul său zilnic, a declarat că forțele sale au respins 16 atacuri ucrainene pe frontul de est, inclusiv în apropierea orașului Maryinka, contestat de mult timp, și în satul strategic Klishchiivka, la marginea sudică a Bakhmut.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: contraofensiva Volodimir Zelenski