x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Voronin acuză România de implicare în protestele de la Chişinău

Voronin acuză România de implicare în protestele de la Chişinău

08 Apr 2009   •   00:00

Astăzi, Vladimir Voronin a acuzat România de implicare în protestele din Republica Moldova, informează agenţia Reuters, care citează agenţia rusă de ştiri Interfax. "România este implicată în tot ce se întâmplă la noi", a declarat el, primind reprezentanţi ai societăţii civile la sediul Guvernului. Tot astăzi, Voronin a convocat guvernul într-o nouă şedinţă extraordinară, în contextul acţiunilor ample de protest ce au avut loc în urmă cu o zi la Chişinău, transmite Interfax, citată de Agerpres.

Marţi seara, Voronin a adresat un apel naţiunii în care a catalogat evenimentele de marţi ca o 'tentativă de puci' şi i-a avertizat pe manifestanţi că autorităţile vor trece la măsuri dure pentru a 'apăra ţara de vandali'.

În noaptea de marţi spre miercuri, poliţia şi trupele speciale au preluat controlul clădirilor devastate ale preşedinţiei şi parlamentului de la Chişinău.

În această dimineaţă, forţe suplimentare ale poliţiei au fost mobilizate în centrul Chişinăului, care au ocupat poziţii în interiorul sediilor parlamentului şi preşedinţiei. A fost întărită de asemenea paza la sediile Comisiei Electorale Centrale, Ministerul de Interne, Ministerul de Externe şi Afaceri Europene, Ministerul Justiţiei, televiziunii naţionale şi al guvernului, unde are loc în aceste momente reuniunea extraordinară prezidată de Voronin.

Pe străzile Chişinăului, poliţia verifică actele de identitate ale tuturor trecătorilor. La intrarea în capitala Republicii Moldova stau de pază unităţi de poliţie care au ordin să blocheze accesul în Chişinău a protestatarilor venind din alte colţuri ale republicii, la apelul opoziţiei. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe