x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Voronin declară că relaţiile Republicii Moldova cu România nu vor fi afectate

Voronin declară că relaţiile Republicii Moldova cu România nu vor fi afectate

08 Apr 2009   •   00:00

Preşedintele Republicii Moldova a declarat că relaţiile cu România nu vor fi afectate, după ce ambasadorul român la Chişinău a fost declarat persona non grata, relatează BASA-press, citată de Mediafax.

"Aceasta nu înseamnă însă că relaţiile de dezvoltare vor fi constrânse. Aceasta înseamnă un pas politic pentru a face românii să înţeleagă că noi avem un stat independent în care trebuie să nu se implice", a precizat presedintele moldovean.

"Republica Moldova este deschisă pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, culturale, economice şi sociale, însă nu pentru diversiuni", a adăugat el.

Vladimir Voronin a declarat că la mai multe posturi de televiziune din România se vorbea despre faptul că la Chişinău s-ar fi început "revoluţia", iar acei organizatori care au îndemnat tinerii să participe la manifestaţia din centrul capitalei foloseau acelaşi termen. El a precizat că nu este vorba despre o opoziţie politică, ci una antistatală.

Ambasadorul României la Chişinău, Filip Teodorescu, a fost declarat persona non grata. Anunţul a fost făcut de preşedintele Vladimir Voronin în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai societăţii civile, organizată pe fondul acţiunilor de protest de marţi din centrul capitalei Republicii Moldova.

Voronin a menţionat, astăzi, în cadrul unei şedinte, că Guvernul va introduce regimul de vize între Republica Moldova şi România. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe