x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe WikiLeaks: Militarii americani au executat cinci copii irakieni în 2006

WikiLeaks: Militarii americani au executat cinci copii irakieni în 2006

01 Sep 2011   •   16:12
WikiLeaks: Militarii americani au executat cinci copii irakieni în 2006

WikiLeaks a facut publica o depesa diplomatica americana, care ofera dovada faptului ca trupele americane au executat cu sange rece cel putin 10 civili irakieni, inclusiv o femeie septuagenara si un bebelus in varsta de cinci luni, in timpul unui incident petrecut in 2006, in orasul Al Ishaqi, din centrul tarii.

Pentru a sterge urmele masacrului, ulterior, aviatia americana a efectuat un raid aerian care a tintit casa in care militarii americani ucisesera cateva ore mai devreme patru femei si cinci copii, niciunul mai mare de cinci ani.

Postarea WikiLeaks continea, conform Huffington Post, intrebari ale unui investigator ONU cu privire la acest incident, care i-a infuriat teribil, la acel moment, pe oficialii locali irakieni, care au cerut guvernului american actiuni impotriva criminalilor. Oficialii americani au negat insa existenta acestui incident.

Philip Alston, raportorul special al ONU, a declarat ca a comunicat oficialilor americani, la 12 zile dupa acest incident, produs pe 15 martie 2006, ca autopsiile efectuate in orasul irakian Tikrit au aratat ca toti cei 10 civili morti au fost incatusati si impuscati in cap.

×
Subiecte în articol: irak wikileaks civili soldati americani