x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe WikiLeaks: Osama bin Laden credea că există un complot împotriva sa în interiorul al-Qaida

WikiLeaks: Osama bin Laden credea că există un complot împotriva sa în interiorul al-Qaida

03 Sep 2011   •   07:27
WikiLeaks: Osama bin Laden credea că există un complot împotriva sa în interiorul al-Qaida

Osama bin Laden, fostul cap al retelei teroriste, credea ca in interiorul al-Qaida a fost organizat impotriva sa la scurt timp dupa atentatele de la 11 septembrie 2001, potrivit unor note confidentiale americane obtinute de WikiLeaks.

Cazul a fost dezvaluit de un fost membru saudit al retelei al-Qaida, Abdul Bukhary, detinut la inchisoarea americana din Guantanamo, care le-a povestit anchetatorilor ca a fost arestat si torturat in octombrie 2001 de membri ai organizatiei extremiste, informeaza o nota a Pentagonului publicata in ziarul spaniol El Pais.

Conform acestui document, Abdul Bukhary, care ar fi luptat impotriva fortelor sovietice in Afganistan inainte de a se alatura al-Qaida, a explicat ca a fost arestat "din cauza unui dezacord privind un transfer de bani" catre un lider extremist uzbec.

"Acest transfer a fost realizat fara sa stie Osama ben Laden, care credea ca era vorba despre un complot pentru a-l inlatura" de la conducere, se arata in nota Pentagonului, o fisa de evaluare a detinutului, redactata de autoritatile militare de la Guantanamo.

Ben Laden a fost ucis intr-o operatiune a fortelor speciale americane la 2 mai, in timp ce se afla la resedinta sa din Abbottabad. (Mediafax)

×