x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de mafioţi ai Camorra, arestaţi la Napoli

Zeci de mafioţi ai Camorra, arestaţi la Napoli

27 Mai 2009   •   00:00

Aproape 90 de presupuşi mafioţi aparţinând grupului Camorra, între care mai mulţi şefi de clan, au fost arestaţi în cursul nopţii de marţi spre miercuri în oraşul Napoli din sudul Italiei, în cadrul a două operaţiuni fulger ale carabinierilor, a anunţat publicaţia Corriere della Sera, citată de Agerpres.

Acuzaţiile aduse mafioţilor, între care 10 femei, variază de la asociere în scopuri infracţionale de tip mafiot, la extorcări, utilizarea, traficul şi comercializarea de droguri, omucidere şi spălare de bani.

În prima operaţiune fulger a poliţiei italiene au fost prinse 61 de persoane suspectate de apartenenţă la trei clanuri ale Camorrei şi acţionând în Napoli şi împrejurimi. Cel mai puternic este clanul Sarno, ce a ajuns să controleze şi traficul de droguri importate în regiune din Spania.

Cealaltă operaţiune a carabinierilor s-a soldat cu 27 de arestări pentru operaţiuni de trafic de droguri, cu implicarea unor minori. Cinci dintre arestaţi erau cumpărători, dintre aceştia doi fiind minori. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe