x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de persoane, trimise după gratii de un tribunal nigerian, deoarece au participat la o nuntă gay

Zeci de persoane, trimise după gratii de un tribunal nigerian, deoarece au participat la o nuntă gay

de Redacția Jurnalul    |    05 Sep 2023   •   12:15
Zeci de persoane, trimise după gratii de un tribunal nigerian, deoarece au participat la o nuntă gay

Peste 60 de persoane reținute săptămâna trecută în Nigeria în legătură cu participarea la o presupusă nuntă gay, care este ilegală în această țară, au fost arestate preventiv, au anunțat poliția și avocatul celor implicați, potrivit Reuters.

Instanța a aprobat luni o cerere a poliției de arestare preventivă a suspecților. Audierilor au avut loc în orașul Warri din sudul statului Delta.

„Suspecții au fost duși astăzi în fața instanței, iar judecătorul a decis ca aceștia să fie arestați preventiv pentru două săptămâni", a anunțat poliția din statul Delta prin intermediul unui comunicat.

În document nu se spune câte persoane au fost arestate preventiv, însă poliția a anunțat săptămâna trecută că 67 de persoane au fost reținute.

În Nigeria, la fel ca în cea mai mare parte a Africii, homosexualitatea este considerată inacceptabilă. O lege anti-gay din 2014 a intrat în vigoare în ciuda condamnării internaționale.

Legea anti-gay din cea mai populată națiune africană include o pedeapsă cu închisoarea de până la 14 ani și interzice căsătoriile între homosexuali, relațiile între persoane de același sex și apartenența la grupuri pentru drepturile homosexualilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nigeria nunta gay