x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski califică drept ''foarte semnificativ'' eşecul operaţiunii ruse în Harkov

Zelenski califică drept ''foarte semnificativ'' eşecul operaţiunii ruse în Harkov

de Redacția Jurnalul    |    09 Iun 2024   •   22:40
Zelenski califică drept ''foarte semnificativ'' eşecul operaţiunii ruse în Harkov
Sursa foto: Hepta

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris eşecul operaţiunii ruse din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, ca fiind "foarte semnificativ" în mesajul său către naţiune din noaptea de sâmbătă spre duminică şi a adăugat că acest front va fi întărit în continuare, informează EFE.

"Am vorbit cu comandantul şef despre situaţia generală. Un rezultat foarte semnificativ este că armata rusă a eşuat în operaţiunea de la Harkov. Acum îi îngrădim la maximum şi distrugem unităţile ruse care intră pe teritoriul nostru şi terorizează regiunea Harkov'', a spus el.

El a adăugat că "frontul (Harkov) a fost întărit şi va fi întărit în continuare". Totodată, Zelenski a menţionat că a existat şi un raport despre fronturile din Doneţk, unde situaţia este mai dificilă. El a subliniat, de asemenea, că se lucrează pentru a oferi mai multe rezerve forţelor de apărare ucrainene.

Casa Albă: Ofensiva rusă în Harkov "a stagnat"

Ofensiva militară rusă în jurul Harkovului "a stagnat", potrivit consilierului pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, care o vede în special ca o consecinţă a undei verzi date de Washington ucrainenilor de a lovi ţinte militare aflate pe teritoriul Rusiei, informează AFP.

×
Subiecte în articol: zelenski esec operatiune rusa harkov