x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski, încrezător că americanii îi vor trimite banii

Zelenski, încrezător că americanii îi vor trimite banii

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2024   •   23:27
Zelenski, încrezător că americanii îi vor trimite banii
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că este mai optimist acum decât luna trecută în privința faptului că țara sa va obține un nou ajutor financiar din partea Statelor Unite, scrie Reuters.

Însă la Washington nu a existat niciun indiciu că aprobarea Congresului pentru un pachet de ajutor propus de Casa Albă ar urma să apară în curând.

„Privesc acest lucru cu mai multă pozitivitate decât în decembrie, cred că îl vom obține”, a declarat Zelenski într-o conferință de presă la Kiev.

Ulterior, Zelenski s-a referit din nou la necesitatea aprobării Congresului pentru a satisface nevoile Ucrainei în războiul împotriva Rusiei, afirmând că problema a fost discutată cu reprezentanta SUA în vizită pentru redresarea economică a Ucrainei, Penny Pritzker.

„Am discutat în detaliu despre pașii necesari pentru stabilitatea financiară”, a declarat Zelenski în discursul său video de seară.

„Așteptăm cu nerăbdare deciziile Congresului cu privire la continuarea sprijinului pentru Ucraina - un sprijin care nu este semnificativ doar pentru noi, ci și pentru fiecare stat a cărui stabilitate depinde de forța dreptului internațional”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pe probleme de securitate națională, John Kirby, a declarat joi că asistența americană pentru Ucraina a fost oprită, în timp ce negocierile continuă cu privire la un pachet de ajutor care ar putea fi legat de o revizuire a măsurilor de securitate la frontieră.

Solicitarea președintelui american Joe Biden de a acorda mai mult ajutor militar pentru Ucraina este blocată de luni de zile în Congres, deoarece republicanii din opoziție au refuzat să ia în considerare orice lege dacă nu este legată de problema imigrației.

Nu există niciun indiciu că Senatul sau Camera Reprezentanților vor vota în curând cu privire la asistența pentru Kiev, în ciuda discuțiilor purtate timp de săptămâni întregi pentru a încerca să iasă din impas.

Zelenski a vizitat Washingtonul luna trecută în speranța de a convinge Congresul să procedeze rapid la aprobare, dar nu a plecat cu niciun angajament în acest sens.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: zelenski bani sua