x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski afirmă că operaţiunea ucraineană din Kursk urmăreşte crearea unei zone tampon în Rusia

Zelenski afirmă că operaţiunea ucraineană din Kursk urmăreşte crearea unei zone tampon în Rusia

de Redacția Jurnalul    |    19 Aug 2024   •   22:45
 Zelenski afirmă că operaţiunea ucraineană din Kursk urmăreşte crearea unei zone tampon în Rusia
Sursa foto: Hepta/Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat că unul din obiectivele incursiunii ucrainene în Kursk este crearea unei zone tampon pe teritoriul ţării agresoare, Rusia, transmite luni EFE.

"În acest moment, principala sarcină a acţiunilor noastre defensive este aceea de a distruge cât mai mult posibil din potenţialul rusesc, potenţialul său de război, şi de a creşte la maximum contraatacurile noastre", a spus preşedintele Zelenski în discursul său de duminică seara.

"Aceasta include crearea unei zone tampon pe teritoriul agresorului: operaţiunea noastră în regiunea Kursk", a explicat şeful statului ucrainean.

Tot ceea ce provoacă daune armatei, statului, apărării sau economiei Federaţiei Ruse ajută Ucraina să împiedice răspândirea războiului şi să îl încheie cu "o pace justă pentru Ucraina", a subliniat Volodimir Zelenski.

Pe de altă parte, în acelaşi discurs, preşedintele ucrainean a îndemnat aliaţii ţării sale să accelereze acordarea ajutorului militar angajat deja.

"Vă îndemnăm: Nu există vacanţă în război. Avem nevoie de soluţii, avem nevoie de logistică în timp util pentru pachetele anunţate. Fac un apel în special către Statele Unite, Regatul Unit şi Franţa", a subliniat Zelenski.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: zelenski kursk Rusia