x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski: ONU și Crucea Roșie trebuie să intervină în urma atacului asupra închisorii din Donețk

Zelenski: ONU și Crucea Roșie trebuie să intervină în urma atacului asupra închisorii din Donețk

30 Iul 2022   •   17:44
Zelenski: ONU și Crucea Roșie trebuie să intervină în urma atacului asupra închisorii din Donețk

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că ONU și Crucea Roșie au datoria de a reacționa după atacul asupra complexului penitenciar în urma căruia au murit zeci de prizonieri ucraineni, potrivit Sky News.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Organizația Națiunilor Unite și Comitetul Internațional al Crucii Roșii trebuie să reacționeze după ce zeci de prizonieri de război ucraineni au fost uciși vineri în timpul unui atac asupra unei închisori.

Rușii au susținut că Ucraina a folosit lansatoare multiple de rachete HIMARS, furnizate de SUA, în atacul asupra închisorii din Olenivka, în regiunea Donețk, controlată de Rusia.

Oficiali din Rusia și autoritățile separatiste din Donețk au declarat că atacul a ucis 53 de prizonieri de război ucraineni și a rănit 75.

Armata ucraineană a negat orice atac cu rachete sau artilerie, insistând că nu bombardează zone civile și că lovește doar obiective militare rusești.

Ucrainenii îi acuză pe ruși că au bombardat în mod deliberat închisoarea pentru a acuza Ucraina de crime de război și pentru a acoperi torturile și execuțiile de acolo.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii a declarat că a cerut acces la închisoare „pentru a determina starea de sănătate și starea tuturor persoanelor prezente la fața locului în momentul atacului".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski