x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski anunță că va prezenta americanilor „planul de victorie”

Zelenski anunță că va prezenta americanilor „planul de victorie”

de Redacția Jurnalul    |    27 Aug 2024   •   22:35
Zelenski anunță că va prezenta americanilor „planul de victorie”
Sursa foto: Hepta

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că va prezenta americanilor un „plan de victorie” pentru războiul cu rușii. Zelenski a mai spus că ofensiva ucraineană din Kursk face parte din plan. Dezvăluirile au fost făcute marți, în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că incursiunea trupelor sale în regiunea Kursk din Rusia face parte dintr-un „plan de victorie” pe care îl va prezenta președintelui american Joe Biden luna viitoare.

Zelenski a mai spus că succesul planului depinde de președintele Biden și de disponibilitatea SUA de a oferi Ucrainei „ce este sau nu în acest plan și dacă vom fi liberi să folosim acest plan sau nu”, potrivit BBC.

„Poate suna prea ambițios pentru unii, dar este un plan important pentru noi”, a adăugat el, spunând că va arăta planul ambilor candidați la președinția SUA, Kamala Harris și Donald Trump.

Recent, trupele ucrainene au făcut o incursiune și au cucerit mai multe localități din regiunea Kursk a Rusiei.

Vorbind la aceeași conferință de presă, generalul ucrainean Oleksandr Syrskyi a declarat că Ucraina controlează 1.294 km pătrați din teritoriul rusesc și 100 de așezări.

Generalul Syrskyi a explicat că Ucraina nu are intenția de a rămâne pe teritoriul rusesc și că scopul a fost distragerea atenției forțelor Rusiei de la propria ofensivă din estul Ucrainei.

Totodată, președintele Zelenski a dezvăluit că Ucraina a efectuat recent primul test cu succes al unei rachete balistice produse pe plan intern. El a felicitat industria de apărare a țării sale, dar a refuzat să prezinte detalii despre rachetă.

În ultimele două zile, Rusia a lovit Ucraina cu sute de drone și rachete. Astfel de atacuri arată că Moscova nu are intenția de a opri războiul, a spus președintele Zelenski: „Cine vrea discuții de pace, nu lansează 230 de lovituri aeriene”, a precizat liderul ucrainean.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: zelenski plan american