x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ziua Frantei - Ion Iliescu, elicopterul si branzeturile frantuzesti

Ziua Frantei - Ion Iliescu, elicopterul si branzeturile frantuzesti

15 Iul 2004   •   00:00

Zi de sarbatoare, ieri, pentru francezi. Presedintele Jacques Chirac a prezidat, la Paris, parada anuala organizata de Ziua Nationala, in compania ministrului britanic al Apararii, Geoff Hoon.

Parada comemoreaza asaltul asupra celebrei inchisori Bastilia, la 14 iulie 1789, care a dat startul Revolutiei Franceze si a devenit Zi Nationala a Frantei.

GREU DE CONDUS. La Bucuresti, sarbatoarea organizata la Ambasada Frantei s-a centrat pe reafirmarea prieteniei romano-franceze. Presedintele Ion Iliescu a fost ieri intr-o dispozitie de zile mari. El a vorbit presei despre preferintele in materie de branzeturi frantuzesti, glumind ca, din cauza "unor optiuni prea variate in domeniul culinar, Franta este un stat greu de condus".

Presedintele s-a distrat vizibil in momentul in care un elicopter ce survola ambasada a intrerupt discursul ambasadorului Philippe Etienne. Incidentul nu a reusit insa sa strice buna dispozitie a invitatilor, devenind un bun motiv de amuzament. Prezenta de spirit a ambasadorului Frantei l-a facut sa compare aparitia elicopterului cu defilarea de pe Champs Elysee. (Maria Toader)

×
Subiecte în articol: externe