x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Adina Florea despre citarea lui Kovesi: Este o sesizare a lui Ghiţă, din decembrie 2018

Adina Florea despre citarea lui Kovesi: Este o sesizare a lui Ghiţă, din decembrie 2018

14 Feb 2019   •   10:02
Adina Florea despre citarea lui Kovesi: Este o sesizare a lui Ghiţă, din decembrie 2018

Adina Florea, procuror-şef adjunct al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, a declarat joi că dosarul în care a fost citată Laura Codruţa Kovesi a fost început ca urmare a unei sesizări formulate de fostul deputat Sebastian Ghiţă, în decembrie anul trecut.

Întrebată despre afirmaţiile fostei şefe a DNA, care a spus că dosarul în care a fost citată ar fi un caz vechi de 10 ani, Adina Florea a răspuns: "Este un dosar ca urmare a sesizării lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018. Este o anchetă în desfăşurare, unde se vor respecta toate drepturile şi libertăţile tuturor persoanelor, demnitatea persoanelor cercetate şi, în primul şi în primul rând, se va respecta legea".

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a anunţat miercuri seara că a primit o citaţie, în calitate de suspect, din partea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, ea precizând că este nevinovată şi că îşi va continua drumul în procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european.

"În ultimele zile, am fost supusă unei campanii de denigrare, probabil plecată din disperarea unora pentru faptul că am ocupat primul loc în procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european. Pot să vă spun că astă seară, după ora opt seara, s-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, în calitate de suspect pentru infracţiunea de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii", a declarat Kovesi, la Europa FM. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Adina Florea