x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie ANI a sesizat Parchetul în cazul președintelui CJ Timiș, acuzat de favorizarea unor persoane

ANI a sesizat Parchetul în cazul președintelui CJ Timiș, acuzat de favorizarea unor persoane

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2023   •   10:27
ANI a sesizat Parchetul în cazul președintelui CJ Timiș, acuzat de favorizarea unor persoane
Sursa foto: Hepta

Alin Nica, președintele CJ Timiș, fost primar de comună, este acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese. ANI a anunțat, miercuri, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Nica Alin a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, întrucât în exercitarea funcției de primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020) ar fi participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul căreia Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție.

Mai mult, Nica este acuzat că a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă.

Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică.

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Nica a infracțiunii de fals în declarații, prevăzut de art. 326 din Codul Penal, întrucât, în declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022 a declarat deținerea unei calități din care demisionase. Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală.

În același comunicat, ANI constată starea de incompatibilitate pentru Butacu Simona, fost consilier local al Sectorului 6 București. În perioada 1 noiembrie 2016 – 3 august 2020, ar fi exercitat simultan calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sîrbu" – București și funcția de vicepreședinte în cadrul unui organ de conducere al unui partid politic.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: ani Alin Nica