x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bogdan Camelia, încă o plângere

Bogdan Camelia, încă o plângere

de Dan Constantin    |    16 Iun 2016   •   10:50
Bogdan Camelia, încă o plângere

Vâlvă mare: o bancă importantă căutată de procurori pentru spălare de bani, un avocat celebru investigat de DNA pentru corupție. Acesta era miezul știrii care a avut regim de breaking news zilele trecute. Entitatea care spăla bani nu era un butic de colț, ci BCR, iar avocatul, Remus Borza, campionul luptei cu băieții deștepți din energie. Sursa informației era o decizie a unui judecător de la Curtea de Apel București, nenumit în materialele agențiilor de știri.

Abia când aflăm cine este magistratul începem să căutăm și fața nevăzută a deciziei. Nu facem noi greșeala de a bănui că doamna Camelia Bogdan mai produce o eroare de judecată; opinia noastră este consolidată de aprecierile multor juriști de marcă. Plăcerea sadică de a ,,decapita” lideri ajunși cu pricini la instanță în fața nenumitei de mai sus are un nume. Îl vor pune specialiștii, nu ziariștii reclamați în serie la Inspecția Judiciară. Încercăm să prezentăm și opinia celor ,,executați” fără replică. BCR precizează că nu a fost nici măcar citată, iar sintagma ,,spălare de bani” reflectă o plângere făcută cu rea-credință de un denunțător (Insolvency Recovery Solutions srl), care a încasat nejustificat de la BCR aproximativ 1 milion de euro.

Mai tranșant este punctul de vedere al EuroInsol, societatea care administrează insolvența unui proiect imobiliar din Poiana Brașov al decedatului Dan Fischer. Remus Borza explică: nu poate fi vorba de spălare de bani în sarcina BCR, care a finanțat un proiect imobiliar cu 80 de milioane de euro pe care, după opt ani, și l-a adjudecat în contul creanței la mai puțin de jumătate din valoarea finanțării, cu o pierdere de peste 40 de milioane. Remus Borza și EuroInsol susțin că sunt de fapt victimele unor contestații și plângeri abuzive formulate de o persoană care a încasat fără drept 5,2 milioane lei, și-a golit apoi conturile spre nu a putea fi executată. Privind decizia Cameliei Bogdan, EuroInsol afirmă că va sesiza CSM pentru ,,modul abuziv și nelegal în care doamna magistrat a înțeles să instrumenteze această cauză”.

Remus Borza trebuie să stea la coadă la CSM, unde se află un vraf de plângeri la adresa judecătoarei Bogdan Camelia. (Dan Constantin)

 

×