x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Braşov: Trei persoane, reţinute după ce au sechestrat o tânără şi au obligat-o să se prostitueze

Braşov: Trei persoane, reţinute după ce au sechestrat o tânără şi au obligat-o să se prostitueze

26 Aug 2019   •   17:49
Braşov: Trei persoane, reţinute după ce au sechestrat o tânără şi au obligat-o să se prostitueze

Trei persoane au fost reţinute şi prezentate, luni, instanţei, cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de persoane, după ce au sechestrat o tânără de 24 de ani şi au obligat-o să practice prostituţia, conform unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor R. C.-C., J. D.-I. şi D. G.-M., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane. La data de 25 august, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul lunii august 2019, o persoană de sex feminin, în vârstă de 24 de ani, a fost recrutată prin inducere în eroare şi prin constrângere, transportată din Bucureşti la Braşov, cazată în diverse locaţii din municipiul Braşov şi exploatată prin supunere la practicarea prostituţiei de către inculpaţii R. C.-C., J. D.-I. şi D. G.-M", se arată în comunicatul citat.

Anchetatorii au stabilit că tânăra s-a aflat într-o relaţie de prietenie, în anul 2018, cu unul dintre cei inculpaţi, R. C.-C., şi au locuit împreună la domiciliul acestuia din judeţul Vaslui, iar ulterior s-au reîntâlnit la începutul lunii august 2019, în municipiul Bucureşti.

"Pe fondul reluării relaţiei de prietenie între cei doi, în prima jumătate a lunii august 2019, inculpatul R. C.-C. a indus-o în eroare pe victimă, prin aceea că ar deţine un apartament proprietate personală în municipiul Braşov şi i-a propus să se mute împreună. Fiind indusă în eroare, persoana vătămată, aflată într-o vădită stare de vulnerabilitate, orfană urmare a decesului ambilor părinţi, fără rude apropiate, l-a însoţit pe inculpat în municipiul Braşov. După sosirea în municipiul Braşov, victima a fost cazată de către inculpaţii R . C.-C., J. D.-I. şi D. G.-M. în diferite locaţii din municipiul Braşov fiind obligată la practicarea prostituţiei, prin supraveghere continuă şi insuflarea unei stări de temere", potrivit DIICOT.

Pentru atragerea clienţilor, una dintre cele trei persoane, inculpata J. D.-I., a postat un anunţ pe un site de publicitate, în care menţiona că tânăra de 24 de ani întreţine relaţii sexuale contra cost, a precizat sursa citată.

"În perioada în care a fost obligată la practicarea prostituţiei, victima a adus la cunoştinţa mai multor clienţi despre faptul că este ţinută în acel loc prin constrângere, neavând posibilitatea de a lua legătura telefonică cu persoane din exterior. În noaptea de 24/25 august, după ce un client a transmis un mesaj inculpatului D. G.-M. în care îl ameninţa că va sesiza organele de poliţie, inculpata J. D.-I. a eliminat anunţurile postate pe internet iar ulterior împreună cu inculpaţii R. C.-C şi D. G.-M. s-au deplasat la un local din zona apartamentului închiriat pentru a se sfătui. În acest context, victima a căutat şi a găsit în apartament propriul telefon ce fusese luat de către inculpatul R. C.-C şi a apelat serviciul de urgenţă 112, fiind apoi preluată de un echipaj de poliţie", a mai precizat DIICOT.

În cursul zilei de luni, inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, a menţionat sursa citată.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: brasov prostitutie proxenetism