x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Zece ani fără permis pentru cei care sunt prinși băuți sau drogați la volan

Zece ani fără permis pentru cei care sunt prinși băuți sau drogați la volan

de Redacția Jurnalul    |    14 Mai 2024   •   16:25
Zece ani fără permis pentru cei care sunt prinși băuți sau drogați la volan
Sursa foto: antena3CNN

Am continuat planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile României, afirmă social-democratul Robert Cazanciuc, după ce deputații au aprobat legea care prevede că șoferii care sunt prinși băuți sau drogați la volan rămân 10 ani fără permis.

„10 ani fără permis auto pentru cei care sunt prinși băuți sau drogați la volan. Inițiativa mea legislativă a primit, astăzi, votul final la Camera Deputaților, fiind adoptată cu unanimitate, respectiv 256 de voturi . Mulțumesc Președintelui Camerei și colegilor deputați pentru dezbaterile consistente și votul de astăzi. Pe 11 decembrie anul trecut, proiectul legislativ care modifică prevederile articolului 66 din Codul Penal a fost votat cu majoritate în Senat”, scrie pe Facebook Robert Cazaniuc.

El precizează că, din momentul promulgării și intrării în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, va primi, pe lângă condamnare și interdicția de a mai conduce un vehicul până la 10 ani.

„Este o mare realizare pentru mine pentru că, așa cum am promis, am continuat planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile României, în încercarea de a o declasa de pe primul loc la decesele rutiere în Europa, în ultimii șapte ani. După Legea Anastasia, a venit, iată, ținându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani”, încheie Cazanciuc.

 

 

×
Subiecte în articol: cazanciuc lege bauti drogati volan