x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CCR a decis! Legile Justiției sunt constituționale

CCR a decis! Legile Justiției sunt constituționale

09 Noi 2022   •   15:22
CCR a decis! Legile Justiției sunt constituționale

Cele trei Legi ale Justiției sunt constituționale, a decis miercuri Curtea Constituțională a României. Judecătorii CCR au respins toate sesizările Opoziției și Avocatului Poporului.

Cele trei Legi ale Justiției sunt constituționale, a decis miercuri Curtea Constituțională a României, respingând astfel toate sesizările Opoziției și Avocatului Poporului.

Cele trei legi vor fi promulgate de președintele Klaus Iohannis și vor intra în vigoare în perioada următoare.

Coaliția de la Putere susține că odată cu intrarea în vigoare a noilor Legi ale Justiției, România are mai multe șanse în acest an de a scăpa de monitorizarea MCV și de a intra în spațiul Schengen.

„Aceste legi ne aruncă înapoi cu foarte mulți ani, în perioada de preaderare, când Adrian Năstase și acoliții săi – Cătălin Voicu, Rodica Stănoiu și alții – creaseră o caracatiță care sufocase întreaga justiție. La fel și acum. Sub pretextul îmbunătățirii legilor justiției și sub ambalajul unei așa-zise reforme, puterea actuală duce, de fapt, înapoi justiția din România. Vedem că actuala coaliție a forțat la maximum adoptarea acestor legi, nu a așteptat avizul Comisiei de la Veneția, Comisie la care, vedem în aceste zile, a avut grijă să desemneze un politruc, o fostă senatoare cu ștate vechi în PNL. Aceste legi, pe lângă faptul că oligarhizează tot sistemul judiciar, fac extrem de mult rău întregii societăți. Românii care se vor intersecta, la un moment dat, cu vreun politician nu vor avea nicio șansă pentru că toate aceste mecanisme create vor lucra în favoarea acelui politician. Cei din PSD și PNL vor să toace miliardele din PNRR și banii din bugetul țării în mod discreționar, fără să fie deranjați în niciun fel de justiția din România”, declara Stelian Ion, deputat USR și fost ministru al Justiției.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ccr legile justitiei