x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cererea Ancăi Dragu, dezbătută de CCR pe 20 octombrie

Cererea Ancăi Dragu, dezbătută de CCR pe 20 octombrie

29 Sep 2021   •   20:30
Cererea Ancăi Dragu, dezbătută de CCR pe 20 octombrie
Sursa foto: Lucian Alecu

CCR dezbate pe 20 octombrie sesizarea președintelui Senatului, Anca Dragu, în care solicita ca premierul Florin Cîțu să nominalizeze noii miniștri și să se prezinte în Parlament cu noua listă pentru a fi validată. Parlamentul votează pe 5 octombrie moțiunea de cenzură a PSD.

CCR a decis să dezbată cererea președintelui Senatului de soluționare a conflictului dintre Guvern și prim-ministru, pe de o parte, și Parlament, pe de altă parte, pe 20 octombrie.

Președintele Senatului, Anca Dragu, a cerut CCR să-l oblige pe premierul Florin Cîțu să nominalizeze noii miniștri și să se prezinte în Parlament cu noua listă pentru a fi validată. Ea a sesizat Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională.

„Trimit către Curtea Constituțională un al doilea document, este o cerere de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvernul României și prim-ministru pe de o parte și Parlamentul României pe de altă parte. Solicit instanței să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională între guvern și prim ministru pe de o parte și Parlamentul României pe de altă parte născut din încălcarea dispozițiilor constituționale referitoare la obligativitatea obținerii acordului Parlamentului în cazul remanierii guvernamentale efectuate după schimbarea compoziției politice a guvernului. Cer obligarea primul-ministrului la a formula propuneri de miniștri și a le înainta Parlamentului în vederea pronunțării asupra pronunțării noii compoziții politice a guvernului”, spune Anca Dragu.

Parlamentul dezbate și votează pe 5 octombrie moțiunea de cenzură inițiată de senatorii și deputații PSD.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Anca Dragu