x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Condamnat, după ce a dat mită pentru deszăpezirea unui drum pe unde trecea cu lemnul tăiat

Condamnat, după ce a dat mită pentru deszăpezirea unui drum pe unde trecea cu lemnul tăiat

de Redacția Jurnalul    |    05 Aug 2024   •   12:15
Condamnat, după ce a dat mită pentru deszăpezirea unui drum pe unde trecea cu lemnul tăiat

Administratorul unei firme care a dat mită pentru deszăpezirea unui drum forestier din Alba, pentru a putea trece cu camionul cu lemne, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat o hotărâre definitivă prin care a condamnat administratorul unei societăți comerciale cu activitate în domeniul forestier la pedeapsa de 2 ani închisoare cu executare pentru dare de mită. Prin aceeași hotărâre a fost revocată suspendarea sub supraveghere a executării unei alte pedepse de 3 ani închisoare, inculpatului fiindu-i aplicată pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare cu executare.

„În fapt, s-a reținut faptul că în luna martie 2020, inculpatul a dat, printr-un intermediar, suma de 8.000 de lei unui al inculpat, funcționar public din cadrul Secției Drumuri Naționale Alba, pentru a efectua un act în legătură cu atribuțiile sale de serviciu, respectiv de a dispus efectuarea deszăpezirii pe un sector de drum închis circulației rutiere facilitând transportul de material lemnos pe acel sector de drum. Funcționarul public din cadrul Secției Drumuri Naționale Alba – Districtul Șugag a fost condamnat anterior, la data de 31.05.2021, de Tribunalul Alba, în cadrul acordului de recunoaștere a vinovăției la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită”, transmite DGA.

Ofițerii Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Alba au fost delegați de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba să desfășoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: condamnat mita