x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Desființarea SIIJ a fost discutată de Kelemen Hunor cu oficiali ai Ambasadei SUA

Desființarea SIIJ a fost discutată de Kelemen Hunor cu oficiali ai Ambasadei SUA

28 Iul 2021   •   16:32
Desființarea SIIJ a fost discutată de Kelemen Hunor cu oficiali ai Ambasadei SUA

Problema desfiinţării SIIJ a fost abordată într-o discuţie cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, David Muniz, transmite vicepremierul Kelemen Hunor. UDMR este tranșantă: competențele SIIJ trebuie transferate Parchetului General.

„Secția Specială de Investigații în Justiție (SIIJ) a fost, printre altele, subiectul dialogului pe care l-am avut cu domnul David Muniz, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti. Am subliniat în cadrul ședinței, că toți membrii coaliției sunt de acord cu desființarea Secției Speciale, singura întrebare este unde să fie transferate competențele acestui departament special. Poziția UDMR este foarte clară: competențele SIIJ ar trebui transferate Parchetului General. Acesta ar fi o modalitate corectă, și asemenea, ar fi extrem de importantă pentru cetățeni, deoarece numai astfel se poate garanta că judecătorul și procurorul rămân independenți în proceduri și în decizie”, anunță Kelemen Hunor.

El precizează că la aceeași întâlnire a fost abordată și problema traficului de persoane, care afectează România.

„Pentru eradicarea fenomenului este necesară o cooperare mai strânsă între instituțiile statului, mai multe state europene, biserică, și organizații nonguvernamentale”, conchide Kelemen.

Mediafax

×
Subiecte în articol: siij ambasada sua