x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie UPDATE Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile

UPDATE Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile

de Redacția Jurnalul    |    23 Sep 2023   •   18:20
UPDATE Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile
Sursa foto: Hepta

UPDATE Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, informează Antena 3. Potrivit sursei citate, avocații lui Buzatu au anunțat că vor contesta decizia Tribunalului Vaslui.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Buzatu Dumitru, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 6 şi art. 7 lit. a din legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.pen, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 24.09.2023 până la 23.10.2023, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Constată că inculpatul a fost asistat de apărătorii aleşi Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iaşi. Pronunţată în Camera de consiliu, azi, 23.09.2023”, potrivit minutei Tribunalului Vaslui.

Stire initiala Președintele CJ Vaslui a ajuns la tribunal, unde se decide dacă cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile este acceptată de judecători. Buzatu a fost prins vineri seara în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a ajuta o companie să obţină un contract.

 

Dumitru Buzatu nu a dat declarații jurnaliștilor prezenți. El este prezentat judecătorilor Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a lui Buzatu.

Președintele CJ Vaslui a fost exclus din PSD, sâmbătă, cu unanimitate de voturi. În locul său a fost numit interimar Dragoș Benea. Tudor Buzatu, fiul liderului vasluian, a demisionat din funcția de secretar de stat.

Dumitru Buzatu a fost reţinut sâmbătă dimineaţa de procurorii DNA Iaşi, după ce a fost prins vineri seara în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a ajuta o companie să obţină un contract.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Dumitru Buzatu vaslui mita