x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Eliberatorul Marianei Rarinca a fost pedepsit

Eliberatorul Marianei Rarinca a fost pedepsit

de Dan Constantin    |    27 Dec 2018   •   14:01
Eliberatorul Marianei Rarinca a fost pedepsit

Judecătorul  care a fost în completul de la Curtea de Apel care a decis achitarea Marianei Rarinca în celebrul proces cu Livia Stanciu a fost până la urmă ajuns de mâna lungă a sistemului. Damian Dolache a fost trimis în judecată după ce în  4 noiembrie 2017 a fost surprins la volan după ce consumase alcool. El nu a produs vreun accident ci a fost oprit de poliția rutieră pentru testare. Dolache își serbase ziua de naștere și se afla pe drumul spre casă. Potrivit unor surse, el a fost oprit în trafic „la pont”, fiind filat discret pentru a cădea în plasă în urma unei greșeli.

În anul 2015, după ce a dat decizia de achitare, împreună cu judecătoarea Risantea Găgescu, cei doi membri ai completului au fost cercetați disciplinar de Inspecția Judiciară la reclamația făcută de DNA.În raportul disciplinar , IJ a menționat că magistrații au folosit „expresii inadecvate în motivarea sentinței de achitare la adresa procurorilor DNA”. Cei doi judecători nu au fost în final sancționați , dar au fost nevoiți să treacă prin îndelungi proceduri, timp de trei ani, prin fața Secție de judecători în materie disciplinară a CSM  și a ÎCCJ. 

Trimiterea în judecată a magistratului Damian Dolache a fost notificată la CSM, fiind posibilă suspendarea judecătorului până la decizia definitivă. Procesul se judecă la Curtea de Apel Ploiești.

Cazul procurorului  Eugen Stoina din DNA, CARE A PRODUS UN GRAV ACCIDENT DE CIRCULAȚIE ÎN 11 IANUARIE 2018 ÎN ZONA ARCULUI DE TRIUMF, FIIND BEAT LA VOLAN, ESTE ÎN CONTINUARE ÎN CERCETARE. Stoina a fost rapid mutat la Sibiu după ce a făcut o cerere de transfer după accidentul în care au fost avariate mai multe mașini și procurorul a plecat de la locul faptei.

×
Subiecte în articol: mariana rarinca Damian Dolache