x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Făcăturile din dosarul “Burnei”

Făcăturile din dosarul “Burnei”

de Dan Constantin    |    22 Dec 2016   •   15:47
Făcăturile din dosarul “Burnei”

Profesorul Burnei poate opera din nou. Manipularea grosieră și intoxicările aruncate prin mass-media de ,,sursele judiciare” au fost în parte blocate de decizia judecătorilor care au ridicat starea de arest la domiciliu a medicului, înlocuită cu o restricție mai blândă, control judiciar. În plus, celebrul chirurg poate profesa, interdicția păstrându-se doar pentru Spitalul Marie Curie.

Nu este clar cine a ordonat operațiunea de demolare profesională și civică a doctorului Burnei, deși există supoziții despre interesul plecat de la cabinetul ministrului Sănătății pentru a demonstra că profesorii sunt nocivi pentru funcționarea sistemului. Conducerea prin ong-uri a medicinei a fost cheia de boltă a mandatului ministrului Voiculescu, o persoană care a vizat doar să distrugă, cu ajutorul cozilor de topor, prestigii și cariere pentru a introduce pe locul ,,curățat” neștiința, amatorismul și prețuri mari la medicamente.

Nebunia acuzelor transmise în spațiul public de procurori prin jurnaliști naivi a atins paroxismul în cazul Burnei, prezentat de televiziuni ca un monstru care răpea copii sănătoși pentru a face experiențe pe ei. Doctorul ținea oase de la măcelărie în frigiderul de uz casnic pe care le asambla cu șuruburi luate de pe tarabe din Obor! Pentru prestația de tinichigerie auto făcută pe oasele copilașilor, părinții erau jecmăniți fără milă de același doctor cu apucături diavolești.

Judecătorii nu s-au lăsat prinși în această manipulare susținută de presiunea mediatică și au dat un verdict în limitele legii. Au apreciat că, în acest moment, nu instanța se poate pronunța asupra aspectelor strict profesionale ale cazului, ci analizele Colegiului Medicilor, INML și Comisiei de Bioetică.

,,Nici susținerea privind plata unor dispozitive medicale de către pacienți nu poate fi reținută de către instanță... iar Parchetul nu îi impută concret vreo faptă penală inculpatului”, se arată în motivarea tribunalului. Deși medicul și-a recunoscut vinovăția pentru că a primit bani de la părinții unor pacienți, sume mici sau cadouri simbolice, procurorii nu au dovezi pentru aceste fapte. Perchezițiile continuă însă la ,,Marie Curie”. Procurorii sapă. Poate dau de petrol! 

 

×
Subiecte în articol: Gheorghe Burnei