x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fosta președintă PSD Caraș-Severin, acuzată de corupție

Fosta președintă PSD Caraș-Severin, acuzată de corupție

14 Dec 2020   •   13:01
Fosta președintă PSD Caraș-Severin, acuzată de corupție

Fosta președintă a PSD Caraș-Severin, deputata Luminița Maria Jivan, a fost trimisă în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) Timișoara pentru folosirea infracțiunii  de folosire a influenței ori autorității unei persoane care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid pentru obținerea de bani, bunuri sau foloase necuvenite.  Alături de aceasta, a fost pus sub acuzare pentru  complicitate și un om de afaceri. Dosarul se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

În intervalul noiembrie 2019 - ianuarie 2020, Luminița Jivan i-a promis anterprenorului atribuirea, prin achiziție publică, a unui contract de reabilitare a unor străzi dintr-o localitate din Caraș Severin. În acest scop ea s-a folosit de influența asupra primarului, cu ajutorul ierarhiei de partid. Edilul este martor în dosar.

Aceasta s-a folosit de funcția din partid dar a contribuit și la asigurarea fondurilor pentru lucrările care trebuiau să fie realizate de primărie prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI).

În schimbul acestei promisiuni, omul de afaceri urma să finanțeze campaniile locale de presă ale partidului, cu scopul de a obține avantaje electorale. 

Promisiunea ei ar fi fost făcută în considerarea faptului că omul de afaceri s-ar fi obligat să ofere sume de bani organizaţiei locale a partidului, condusă de inculpată, respectiv ca acelaşi inculpat să finanţeze campanii locale de presă favorabile partidului politic, având ca scop obţinerea unor avantaje electorale.

 

×
Subiecte în articol: deputat dna luminita jivan psd caraş severin