x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Judecătoarea care se ocupa de dosarul lui Vlad Pascu va fi transferată la Judecătoria Constanța. Dosarul 2 Mai ajunge la alt magistrat

Judecătoarea care se ocupa de dosarul lui Vlad Pascu va fi transferată la Judecătoria Constanța. Dosarul 2 Mai ajunge la alt magistrat

de Redacția Jurnalul    |    21 Mai 2024   •   19:14
Judecătoarea care se ocupa de dosarul lui Vlad Pascu va fi transferată la Judecătoria Constanța. Dosarul 2 Mai ajunge la alt magistrat

Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, care se ocupa de dosarul lui Vlad Pascu, va fi transferată la Judecătoria Constanța începând de luna viitoare. Decizia a fost luată de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în urma cererii făcute de Popoviciu. În prezent, ea activează la Judecătoria Mangalia.

Transferul va avea loc de la 1 iunie, iar Popoviciu nu va mai gestiona cazul lui Vlad Pascu, tânărul acuzat de uciderea a două persoane vara trecută. Un alt magistrat va prelua acest dosar.

Dacă Ancuţa Popoviciu nu se va pronunţa în acest dosar până pe data de 23 mai când ar trebui să aibă loc ultimul termen, judecarea ar trebui să fie luată de la zero pentru că va veni un alt complet de judecată care va lua pe rol acest dosar. Între timp, la Tribunalul Bucureşti a avut loc un alt termen in dosarul disjuns din dosarul "2 Mai", cel în care Vlad Pascu este trimis în judecată pentru consum şi trafic de substanţe interzise şi, de asemenea, cel în care mama sa este acuzată de influenţarea martorilor din dosar.

În octombrie 2023, Vlad Pascu a fost trimis în judecată, fiind arestat preventiv pentru comiterea mai multor infracțiuni: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, și părăsirea locului accidentului.

Potrivit procurorilor, în dimineața zilei de 19 august 2023, Pascu a condus sub influența substanțelor psihoactive și, la intrarea în localitatea 2 Mai, a lovit un grup de persoane aflate pe marginea drumului. Accidentul a dus la decesul a două persoane, O.A.S. (21 ani) și D.R.M. (20 ani), și la rănirea altor trei persoane, B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) și I.C.I. (20 ani). După incident, Pascu a părăsit locul accidentului, potrivit Antena 3 CNN.

Recent, Consiliul Superior al Magistraturii, Secția pentru Judecători în materie disciplinară, a respins solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare a magistratului Ioana Ancuța Popoviciu. Membrii CSM au apreciat solicitarea IJ ca fiind neîntemeiată. Decizia nu are cale de atac.

Sesizarea Inspecției Judiciare a venit după ce la un termen trecut în dosarul lui Vlad Pascu, judecătoarea în cauză a întrebat părțile prezente dacă este prezent în sala de judecată Sebastian Andrei Olariu, tânărul decedat în accident, ceea ce a stârnit nemulțumire printre rudele și apropiații decedaților.

La o ședință ulterioară,  judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu l-a întrebat pe unul dintre supraviețuitorii impactului provocat de Vlad Pascu în localitatea 2 Mai dacă se afla la locul accidentului. Și asta nu e tot. Ea a vrut, de asemenea, să afle și la cât s-au ridicat cheltuielile de înmormântare pentru Sebi Olariu și Roberta Dragomir, tinerii uciși de Pascu în accidentul rutier. A aflat, astfel, că este vorba de aproximativ 30.000 de lei.

×