x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mai multe documente vor fi declasificate în dosarul Revoluţiei

Mai multe documente vor fi declasificate în dosarul Revoluţiei

07 Noi 2016   •   10:59
Mai multe documente vor fi declasificate în dosarul Revoluţiei

Toate documentele care au o contribuţie pentru a clarifica situaţia de la Revoluţie trebuie declasificate, a declarat, luni, procurorul general al României, Augustin Lazăr, la sediul CSM. 

Întrebat dacă va cere declasificarea unor documente despre care s-a vorbit în ordonanţa de redeschidere a dosarului Revoluţiei, el a precizat: ''Evident, toate documentele care pot să aducă o contribuţie, toate documentele care au o contribuţie pentru a clarifica situaţia de fapt la Revoluţie trebuie declasificate''. 

Săptămâna trecută, procurorii Secţiei Parchetelor Militare au dispus, în dosarul Revoluţiei, extinderea urmăririi penale in rem sub aspectul infracţiunii contra umanităţii, a anunţat PÎCCJ. 

Potrivit procurorilor, incidentele armate produse într-un număr mare de localităţi indică faptul că s-a acţionat după un plan prestabilit, ce avea drept obiectiv preluarea puterii de către noi lideri şi legitimarea acestora. 

Conform anchetatorilor, cercetările urmează a fi reluate cu privire la toate faptele care au făcut obiectul dosarului nr. 11/P/2014, inclusiv cu privire la cele comise după data de 22 decembrie 1989 pe întreg teritoriul ţării, potrivit dispoziţiilor reţinute în încheierea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cauză. AGERPRES

×
Subiecte în articol: revolutie documente declasificate