x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Medic și asistent de la Casa de Pensii Sibiu, acuzați că luau mită pentru pensie de invaliditate

Medic și asistent de la Casa de Pensii Sibiu, acuzați că luau mită pentru pensie de invaliditate

de Redacția Jurnalul    |    30 Oct 2023   •   16:15
Medic și asistent de la Casa de Pensii Sibiu, acuzați că luau mită pentru pensie de invaliditate

Un medic și un asistent medical din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu, Cabinetul de Expertiză Medicală nr.3 Mediaş, sunt acuzați că luau mită între 500 și 2.000 de lei, precum și produse alimentare, pentru obținerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea documentației.

Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu, spune că luni, după obţinerea autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, s-au făcut percheziţii la trei locuri din Mediaş (jud. Sibiu) şi Orăştie (jud. Hunedoara).

Percheziţiile au fost dispuse pentru fapte de corupţie. Un medic şi un asistent medical din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu, Cabinetul de Expertiză Medicală nr.3 Mediaş sunt cercetați penal pentru săvâşirea a 9 şi respectiv 8 infracţiuni de luare de mită.

„Infracţiunile constau în aceea că în perioada iunie-octombrie 2023, cadrele medicale au primit sume de bani cuprinse între 500 şi 2000 lei precum şi produse alimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile lor de serviciu, atribuţii rezultând din activitatea pe care o desfăşurau în cadrul Comisiei de Evaluare Medicală pentru obţinerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea periodică a documentației de către persoanele care beneficiau de această pensie”, spune Ruginosu.

Luni au loc audieri ca urmare a punerii în executare a mai multor mandate de aducere emise de procuror.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: medic mită pensie invaliditate