x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Nu s-a înregistrat niciun deces în urma incendiului de duminică seară de la Penitenciarul Rahova

Nu s-a înregistrat niciun deces în urma incendiului de duminică seară de la Penitenciarul Rahova

05 Iul 2016   •   15:00
Nu s-a înregistrat niciun deces în urma incendiului de duminică seară de la Penitenciarul Rahova

Penitenciarul Bucureşti Rahova a precizat marţi că nu s-a înregistrat niciun deces în urma incendiului de la sfârşitul săptămânii trecute.

"Ca urmare a informaţiilor difuzate în spaţiul public, conform cărora un deţinut a decedat în urma incendiului produs în data de 03.07.2016, Penitenciarul Rahova infirmă această ştire şi precizează că, la nivelul instituţiei, nu a fost înregistrat niciun deces. Menţionăm că, imediat după producerea acestui eveniment, atât deţinuţii, cât şi angajaţii penitenciarului au beneficiat de asistenţă medicală de specialitate. La acest moment, persoana privată de libertate care a provocat incendiul se află internată într-o unitate spitalicească din reţeaua Ministerului Sănătăţii, fiindu-i asigurată asistenţa medicală de specialitate", se arată într-un comunicat al Penitenciarului Rahova transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, ca măsură suplimentară de siguranţă medicală, luni, o parte dintre deţinuţi au fost reevaluaţi prin consultaţie şi investigaţie radiologică, fără a fi evidenţiate modificări patologice.

Dacă vor fi constatate modificări în evoluţia stării de sănătate, personalul medical va efectua toate demersurile necesare pentru prezentarea deţinuţilor şi la spitale din reţeaua sanitară publică, se mai arată în comunicat.

Duminică seara, un incendiu a izbucnit la Penitenciarul Rahova, după ce un deţinut a dat foc celulei în care se afla. Incendiul a fost stins de angajaţii penitenciarului, iar 67 de deţinuţi din celulele învecinate au fost evacuaţi.

Sursa: AGERPRES

×