x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Alina Gorghiu: Au fost emise primele ordine de protecție provizorii

Alina Gorghiu: Au fost emise primele ordine de protecție provizorii

de Redacția Jurnalul    |    06 Sep 2024   •   19:00
Alina Gorghiu: Au fost emise primele ordine de protecție provizorii

Ministrul Justiției Alina Gorghiu a anunțat vineri că au fost emise deja primele ordine de protecție provizorii, după ce legislația a intrat în vigoare la 31 august. „O viață trăită in frică nu e viață”, susține ministrul.

„O viață trăită in frică nu e viață! Legea ordinului de protecție extins a intrat în vigoare la 31 august 2024. Deja au fost emise ordine de protecție provizorii (OPP) care acoperă o paletă largă de forme de violență”, a acris vineri pe Facebook Alina Gorghiu.

Ea a dat mai multe exemple. Unul dintre acestea vine din Voluntari, județul Ilfov, unde un fost fotbalist internațional l-ar fi agresat fizic pe un alt bărbat pe fondul unei stări conflictuale privind mutarea unui gard. În acest caz, ordinul de protecție emis a avut o durată de 5 zile.

„O tânără din jud. Botoșani a solicitat OPP după un eveniment rutier soluționat inițial pe cale amiabilă. Ulterior au apărut neînțelegeri, victima fiind amenințată și șantajată de doi bărbați care au solicitat și o sumă de bani. Aceștia nu mai au voie să se apropie de locuința familiei amenințate, nici să o sune la telefon”, arată Gorghiu. De asemenea, o altă tânără din Botoșani a fost amenințată prin intermediul unei rețele sociale de un bărbat care a postat videoclipuri în care adresează victimei amenințări cu acte de violență. Și în acest caz, în urma completării formularului de risc, a fost emis ordin de protecție provizorie.

„Ordinul de protecție poate fi solicitat de: victimele tuturor formelor de violență, nu doar fizică, ci și psihică, și indiferent de relația care există între victimă și agresor, nu doar în cazul violenței domestice, ca până acum. Noul ordin de protecție extins, inițiativă a Ministerului Justiției, este foarte important pentru siguranța românilor”, mai scrie Alina Gorghiu pe rețeaua de socializare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ordine protecţie alina gorghiu