x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul ajunge la 33 de milioane de lei

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul ajunge la 33 de milioane de lei

06 Iul 2022   •   12:30
Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul ajunge la 33 de milioane de lei

Polițiștii fac miercuri 5 percheziții la mai multe firme și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la 33 milioane de lei.

Potrivit IGPR, cele cinci percheziții au loc în municipiul București și în județele Giurgiu și Constanța la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți, precum și la locuințele persoanelor bănuite, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, vor fi efectuate copii de pe sistemele informatice descoperite și vor fi duse, la sediul unității de poliție pentru audieri 3 persoane.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi înregistrat în evidențele contabile ale societăților pe care le controlau, în mod direct ori prin interpuși, operațiuni fictive, care ar fi atestat aprovizionarea cu materiale feroase și neferoase, în scopul justificării livrărilor către procesatorii finali, activitate ilicită care ar fi condus la prejudicierea bugetului de stat cu 33 de milioane de lei.

(sursa: Mediafax)

×