x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziții la persoane bănuite de operațiuni cu substanțe psihoactive. Două persoane au fost arestate

Percheziții la persoane bănuite de operațiuni cu substanțe psihoactive. Două persoane au fost arestate

26 Noi 2016   •   11:07
Percheziții la persoane bănuite de operațiuni cu substanțe psihoactive. Două persoane au fost arestate

Două persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar faţă de o alta s-a dispus măsura controlului judiciar după ce au fost surprinse cu produse susceptibile de a avea efective psihoactive, în urma unor percheziţii domiciliare în municipiile Oneşti şi Braşov, efectuate de poliţişti şi procurori.

La data de 23 noiembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității organizate Bacău, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R., sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în municipiile Onești și Brașov.

Perchezițiile au vizat probarea activității infracționale a unor persoane specializate în efectuarea de operațiuni cu  substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor 800 de ţigarete confecţionate artificial conţinând substanţe cu efecte psihoactive, dispozitive, instrumente şi ambalaje folosite pentru prepararea, porţionarea şi administrarea substanţelor, un pistol cu bile, telefoane mobile, laptop-uri, 4.020 de euro și 7.100 de lei.

6 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

În urma administrării probatoriului, două  persoane, cu vârste de 23 și 24 de ani, au fost reținute, iar față de o altă persoană, de 24 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Ulterior, cele 2 persoane reținute au fost prezentate Tribunalului Bacău, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

×