x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Remus Truică şi prinţul Paul rămân în arest la domiciliu

Remus Truică şi prinţul Paul rămân în arest la domiciliu

24 Mai 2016   •   12:54
Remus Truică şi prinţul Paul rămân în arest la domiciliu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi ca Remus Truică şi prinţul Paul să fie judecaţi în continuare în arest la domiciliu în dosarul privind retrocedarea frauduloasă a Fermei Băneasa.


Instanţa supremă a admis o contestaţie a DNA, după ce Curtea de Apel Braşov a dispus pe 20 mai înlocuirea arestului la domiciliu pentru Remus Truică şi prinţul Paul cu măsura controlului judiciar.

În schimb, instanţa supremă a respins definitiv cererea procurorilor de arestare preventivă a cetăţenilor israelieni Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi.

Remus Truică şi prinţul Paul se află în arest la domiciliu din luna decembrie 2015.

Omul de afaceri Remus Truică, prinţul Paul şi Dan Andronic au fost trimişi în judecată săptămâna trecută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de alte persoane, în dosarul "Ferma Băneasa".

Remus Truică este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, iar prinţul Paul, pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

Acuzaţiile vizează infracţiuni comise în perioada 2006 - 2013 în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de prinţul Paul.

Sursa: AGERPRES

×