x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Șeful DNA, după extrădarea lui Ionel Arsene: "Nimeni nu este mai presus de lege"

Șeful DNA, după extrădarea lui Ionel Arsene: "Nimeni nu este mai presus de lege"

de Redacția Jurnalul    |    04 Noi 2023   •   21:40
Șeful DNA, după extrădarea lui Ionel Arsene: "Nimeni nu este mai presus de lege"

Procurorul-șef DNA, Marius Voineag, a transmis, sâmbătă, un mesaj de încredere în actul de justiție, după ce autoritățile italiene au decis extrădarea în România a fostului șef al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

În contextul deciziei definitive a autorităților italiene de extrădare în România a fostului șef al Consiliului Județean Neamț, în vederea executării pedepsei privative de libertate dispuse de instanțele naționale, Direcția Națională Anticorupție apreciază că această hotărâre vine în sprijinul eforturilor de aplicare a legii și de respectare a sentințelor judecătorești.

„Încrederea cetățenilor în actul de justiție depinde de capacitatea instituțiilor de a demonstra, fără urmă de dubiu, faptul că nimeni nu este mai presus de lege. Decizia de astăzi (sâmbătă - n.r.) a Curții de Casație din Italia vine să confirme faptul că eforturile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de a investiga și proba faptele de corupție, munca judecătorilor de a analiza și de a decide cu privire la aceste probe, precum și determinarea Ministerului Justiției pentru aducerea în țară a persoanelor condamnate, în vederea executării pedepselor, creează premisele recâștigării încrederii cetățenilor într-un sistem judiciar funcțional și imparțial.”, a declarat procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Voineag.

Curtea de Casație din Italia a decis sâmbătă predarea lui Ionel Arsene autorităților din România. Hotărârea este definitivă, iar Ionel Arsene va fi predat în scurt timp autorităților din țară.

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț a fost condamnat definitiv, de instanța română, la o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani și 8 luni, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență.

×